KATEGORIE

Producenci

Newsletter

Zapisz się, jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach, nowościach oraz polecanych przez nas produktach.

PROJEKTY - księga HACCP, Sanepid

Lokalizacja oraz warunki panujące w danym lokalu lub obiekcie gastronomicznym, są jednym z kluczowych czynników decydujacych o powodzeniu ekonomicznym przedsięwzięcia. Proces planowania oraz rozpatrywania mozliwości danego lokalu powinien rozpocząć się już na etapie podejmowania decyzji o przystąpieniu do inwestycji.

Trzeba zdawać sobie sprawę, że każdy lokal gastronomiczny musi spełniać także obwiązujące normy i przepisy wymagane przez polskie prawo.

Wszystkie nasze opracowania sporządzane są według wymogów stawianych przez BHP oraz SANEPID.

W zależności od potrzeb inwestora świadczymy następujące usługi:

  • opracowanie rzutu technologi gastronomicznej: rzut zawiera układ funkcjonalny pomieszczeń z rozmieszczeniem i wykazem urządzeń oraz mebli zaplecza gastronomicznego spełniającego obowiązujące normy i przepisy. W razie potrzeby nanosimy na rzut rozmieszczenie oraz parametry przyłaczy elektrycznych, wodno-kanalizacyjnych, gazowych koniecznych do instalacji poszczególnych urzązeń w celu wykonania ich przez wykonawców instalacji.

  • opracowanie projektu technologi gastronomicznej: jest to kompletne opracowanie zawierające rzut ukłądu funkcjanalnego pomieszczeń z rozmieszczeniem i wykazem urządzeń oraz mebli zaplecza gastronomicznego, opis słowny przeznaczenia poszczególnych pomieszczeń oraz przewidzianych porcesów technologicznych.W razie potrzeby nanosimy na rzut rozmieszczenie oraz parametry przyłaczy elektrycznych, wodno-kanalizacyjnych, gazowych koniecznych do instalacji poszczególnych urzązeń w celu wykonania ich przez wykonawców instalacji. Opracowanie zawiera także zalecenia dotyczących warunków lokalowych.

  • opracowanie księga HACCP: Księga Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (Hazard Analisis and Critical Control Point) jest kompletnym opracowaniem sanitarnym w któym opisane są założenia i zasady funkcjonowania. Szczegółowo opisane są proceduty dobrych praktyk GHP, GMP, plan HACCP (procedury, instrukcje, formularze).

Koszt usługi ustalany jest idywidualnie w zależności od oczekiwań i złożoności prac nad opracowaniem.

Podczas fazy sporządzania projektu dzielimy się z naszymi Klientami praktyczną wiedzą, dzięki czemu unikają wielu problemów, które w większości przypadków ujawniają się już  po rozpoczęciu działalności i zakupie nieodpowiadającego oczekiwaniom sprzętu.

Zbyt późne rozpoczęcie procesu przyjęcia danego rozwiązania technologicznego lub nieprzemyślany projekt technologiczny generuje po stronie inwestora zbędne koszty związane z przystosowywaniem lokalu i przeróbek istniejących instalacji, co dodatkowo opóźnia oddanie inwestycji do użytku.

Zachęcamy do skorzystania z poniższego formularza w celu zaopiniowania u nas swoich założeń projektowych i rozpoczęcia dalszej współpracy.

Formularz zapytania projektowego

Imię i nazwisko
Telefon
Adres e-mail
Ulica
Miejscowosc
Uwagi
Załącz plik 1
Załącz plik 2
CAPTCHA Image
Przepisz kod z obrazka